– Det er en flott måte å fronte både Halden og Amcar-klubben på, sier Kjersti Aarum, Ann Kristin Granholt og Hanne Huseby da HA treffer dem i festningen tirsdag ettermiddag.

Amcar-soldater

Amcar-klubben får også hjelp av Harley Davidson Østfold, og sammen skal de forestille geriljasoldater som kjemper på folket side i krigen mot grevskapet.

– Jeg tror at det kommer til å bli en moro opplevelse, og det er hyggelig at de vil ha slike lokale innslag i en så stor oppsetningen som operaen faktisk er, sier de tre amcarkjørende damene, som må innrømme at interessen for opera ikke er veldig stor.

– Jeg var på Which Witchfor 30 år siden, sier Huseby, mens de to andre forteller at de aldri har vært på noen forestillingene i festningen.

– Men jeg kan se på opera, og i år blir det ekstra interessant med innslag fra amcarmiljøet, smiler Aarum.

 

Tidløs opera

Da Amcar-klubben ble spurt om å samarbeide med Opera Østfold, var det ifølge Aarum ikke vanskelig å takke ja.

– Selv om det ikke helt er bestemt nøyaktig hvilke roller Amcar-klubben skal ha i forestillingen, synes vi det er moro at de er villig til å bruke lokale krefter i en slik sammenheng, sier hun.

Pål Scott Hansen i Opera Østfold, tror at amcar-klubben og motorsyklene kommer til å passe inn i forestillingen, selv om handlingen opprinnelig er fra Spania på 1500-tallet.

– Operaen er tidløs. Fordums tid blandes med nåtid, og det er mange historier inne i selve operaen. Med en unik produksjon, er jeg sikker på at det kommer til å falle i smak hos publikum, sier Hagen.

I tillegg til en 70 meter lang scene, skal det også bygges opp en sigøyner-landsby under scenen, og produksjonen skal ifølge Hagen inneholde mange spektakulære effekter med flammer, lys og selvfølgelig lyd.