Amalie (19) ble truet på livet da hun sa meningen sin:– Det er jeg vant til

Amalie Lund (19) er en av Haldens yngste politikere. Hun er vant til å stå i motgang. Det forteller hun om i HAs nye podkast, Toppetasjen.

Amalie Lund (19) er en av Haldens yngste politikere. Hun er vant til å stå i motgang. Det forteller hun om i HAs nye podkast, Toppetasjen.

I HAs nye podkast tar vi for oss en av byens yngste politikere, Amalie Lund.

DEL

Amalie Lund begynner å bli et kjent navn i Halden. Hun er første vararepresentant for Miljøpartiet de Grønne i kommunestyret. Hun representerer ungdom i flere forskjellige organisasjoner. Og hun er trommis i bandet «The Astronomies».

Vant til trusler

Hun sier at hun brenner for rettferdighet, og har alltid vært «hun høylytte som vil bli hørt». I høst skrev HA om Amalie som reagerte på russekontingenten og at det ikke var noe ordning for dem som ikke hadde råd til å betale den med en gang. Det endte med at hun ble hengt ut på sosiale medier av medruss.

– Det gikk så langt at jeg fikk drapstrusler. Men jeg er vant til det, sier hun i HAs nye podkast «Toppetasjen».

Ny podkast

I HAs nye podkast «Toppetasjen» spør vi Amalie om unge i Halden er miljøbevisste og om de er redde for klimaendringene. Vi snakker om Amalies store forkjærlighet for konkurranseseiling og vi graver i barndommen hennes.

Denne episoden ble spilt inn før koronarestriksjonene.

«Toppetasjen» legger ut sine tre første episoder torsdag, fredag og lørdag i påska.


Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags