(Sarpsborg Arbeiderblad): Hendelsene skjedde i skoletiden onsdag og det skal være snakk om flere alvorlige voldshendelser.

Det har vært masseslagsmål og blant annet har en lærer blitt banket opp til blods. Syv elever er på grunn av hendelsene bortvist fra skolen i første omgang ut uken.

Skolen har bekreftet hendelsene og at det er syv elever som er bortvist. Foreldre og foresatte har fått melding om hendelsen.

– Det har i dag vært flere alvorlige voldsepisoder på Tindlund ungdomsskole. Syv elever er av den grunn bortvist fra skolen ut uken. For å sikre og opprettholde et trygt og forsvarlig skole- og arbeidsmiljø har derfor medarbeidere, ledere og kommuneledelse et behov for å jobbe sammen raskt for å evaluere hendelsene og iverksette tiltak, skrev teamleder Andreas Manstad Olsen til foreldre onsdag ettermiddag.

Manstad Olsen ønsker ikke å kommentere hendelsene, men henviser til kommuneledelsen.

SA har mottatt flere samsvarende tips fra foreldre og foresatte som er forferdet over hendelsene.

– Tre politibiler kom, elever ble låst inne på klasserom av lærere for deres egen sikkerhet. En lærer er slått til blods og syv elever er bortvist fra skolen, forteller en forelder til SA.

Alle elever på skolen har hjemmeskole torsdag fram lunsjtider og hendelsene vil bli tatt opp i alle elevgrupper ved skolen.

SAs fotograf på stedet bekrefter at det i dag, torsdag, ikke er noen elever til stede på ungdomsskolen, mens barneskolen har undervisning som vanlig.

Kan ikke bekrefte lærer-vold

Daniel Holm ved Sarpsborg politistasjon sier til Nettavisen at flere elever fra 8.- og 9. trinn endte i en konflikt. Hva som var roten til konflikten er uklart foreløpig.

– Vi har også informasjon om, informasjon som jeg ikke kan bekrefte, at det også skal ha gått utover lærere.

Det var klokken 12.40 politiet fikk melding om bråk på skolen.

– Det ble meldt om at det var en uoversiktlig og kaotisk situasjon, der lærerne ikke klarte å få kontroll. Vi rykket ut og fikk kontroll på hendelsen, sier Holm som til Sarpsborg Arbeiderblad opplyser at en elev skal ha oppsøkt legevakt etter hendelsene.