– Ideen kommer fra meg, smiler Monia Berger-Lund.

Hun er prosjektansvarlig og produsent for Veslefrikk Teaterverksted, som sammen med nystartede «Teaterkompani grenseløs humor» arrangerer sommerens forviklingskomedie. Til HA forteller Monia at hun selv er veldig glad i campinglivet, og familien har bobil.

Det er likevel ikke hun som har skrevet manus, men datteren Ylva Berger Nyborg (24).

Basert på egne erfaringer

I promoteringen heter det blant annet:

«Alt er sant bortsett fra det som er helt oppspinn.»

– Sketsjer og humorpoenger er egne campingerfaringer?

– Til 90 prosent, ja, men noen kunstneriske friheter må vi ha. Publikum kan glede seg til en utrolig morsom halvannen time, der forestillingen er bygd opp som sketsjer som flyter i hverandre som en klassisk forviklingskomedie.

Urpremiere blir torsdag 30. juni, og «Camping på grensen» skal også spilles 1.-, 2.- og 3. juli. Forestillingen skal framføres på uteserveringen/plattingen ved Fredriksten kro, og det skal bygges publikumsamfi i gresskråningen opp mot festningen.

– Vi er stolte av å kunne tilby en spesialskrevet og hellokal forestilling som dette. Manusforfatteren er fra Halden og det samme er alle skuespillerne, og handlingen foregår på en fiktiv campingplass i Halden.

Forviklinger og kaos

Berger-Lund og arrangørene byr på en liten bit av handlingen her:

«På «Grensen camping» jobber Syvertsen (spilt av Christo Matheson) og hans gode medhjelper Mona (spilt av Carina Tovmark Herrud). Campingen ligger på historiske grunn i naturskjønne omgivelser på Fredriksten festning. En dag leser Syvertsen i bladet «Vi som elsker bobil» at inspektør Gulliksen skal komme innom tilfeldige campingplasser i Norge – for å rangere fra verst til best. Det får Syvertsen til å sette i gang en rask oppgradering av campingplassen. Forviklinger og morsomme innslag kommer på løpende bånd.»

På den fiktive campingplassen ferierer både turister og lokale haldensere.

«Vi møter blant annet Tor (spilt av Jonas Borge Stafsengen), Birgit (spilt av Hanne Bærkas-Buer) og sønnen deres Sigurd (spilt av Felix Motzfeldt). De sparer til Hawaii-tur neste sommer og har derfor valgt å feriere i egen by. De prøver å blande seg blant turister, men forskrekkelsen er stor da deres innpåslitne naboer Karine (spilt av Monia Berger-Lund) og Klaus (spilt av Martin Kingsrød Larsen) også dukker opp på campingplassen.»

Medvirkende skuespillere:
Syvertsen – Christo Matheson
Mona – Carina Tovmark Herrud
Tor- Jonas Borge Stafsengen
Birgit – Hanne Bærkas-Buer
Sigurd- Felix Motzfeldt
Karine- Monia Berger-Lund
Klaus- Martin Kingsrød Larsen
Turistsjefen – Liv Anne Fossbråten
Johan- Silje Sørby Hansen
Alma- Alma Øverby Svendsen
Drømmemannen- Jyhe Mark
* I tillegg medvirker barn og ungdommer fra Veslefrikk teaterverksted

Billetter kan kjøpes hos Ticketmaster.

Sommermarked samme helg

Samme helg arrangeres Veslefrikk og Sommermarkedet 2022. Her blir det salgsboder, matboder, aktiviteter for barn, underholdning og teater. Det er allerede mange spennende utstillere påmeldt med salgsstands, men arrangøren ønsker flere.

Markedet har gratis inngang for publikum.

Av underholdning under Sommermarkedet kan nevnes:

* Halden brannvesen kommer lørdag og søndag og de har også med seg Brannmaskoten Bjørnis som synger og danser.

* I 1718 datt’n. Nyskrevet historisk fortellerteater for barn og voksne. En flott reise tilbake i Haldens historie. Framføres inne på «Barnas scene» på Fredriksten Kro lørdag og søndag.