Oppfølgeren til kinosuksessen med Meryl Streep vil bli vist på Fredriksten to dager før den får premiere i resten av landet.

God lyd og magiske omgivelser

– Dette er første gang man får muligheten til å se denne oppfølgeren av kinosuksessen Mamma Mia!  Det kommer til å bli utekino med et kjempestort lerret, god lyd og magiske omgivelser. Lisa Stokke, Gunnilla Backström og flere «abba-relaterte» artister  og personer kommer til å være til stede denne dagen, sier Trond Lie i Eventyrlie.

Lie og hans firma Eventyrlie har tatt over som arrangør av Allsang på Grensen, og utendørskinoen er en av sesongens nyheter.

 

– Det kommer til å bli utekino med et kjempestort lerret, god  lyd og magiske omgivelser, sier Lie.

Full effekt i mørket

Han forteller videre at det blir litt omrigging etter tv-innspillingen og at de må vente litt på mørket for å få full effekt av mørket.

– Det blir rød løper og kjendiser. Jeg tror dette blir fint og håper folk synes det er gøy. Det har vært ganske mye jobb for å få til dette, siden de store kinoene ikke har premiere før to dager senere. Det er derfor en stor satsing fra filmselskapet også, sier Trond Lie.

– Vi kommer også til å lage litt Mama Mia-tema på tv-innspillingen, sier Lie videre.

Filmen vil bli vist etter tv-innspillingen av Allsang på Grensen onsdag 18. juli. Skjermen filmen skal vises på er 18x9 meter med en bildestørrelse på 12x6 meter.

Aladdin er for øvrig en av kinoene som har ordinær norgespremiere på filmen 20. juli.

Stjernespekket

 

– Mamma Mia ble sett av over én million nordmenn på kino i 2008, og er fortsatt den best besøkte musikalspillefilmen på verdensbasis. Nå er endelig oppfølgeren til tidenes festfilm her; «Mamma Mia: Here We Go Again».

– Hele castet fra den forrige filmen er tilbake, deriblant Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgård, Amanda Seyfried, Christine Baranski og Julie Walters, sier pressesjef i United international pictures Bård Eion Flaen, som distribuerer filmen i Norge.

–  I tillegg introduseres det en rekke nye skuespillere i Mamma Mia-universet. Vi får blant annet møte Meryl Streeps karakter, Donna, som ung, spilt av Lily James. Veteraner, som Cher og Andy Garcia, dukker også opp, fortsetter han.

Det er med andre ord litt av et stjernelag på lerretet.

 

Handlingen

Handlingen er lagt 10 år etter den første filmen.

Sophie (Seyfried) har tatt over driften av Donnas villa på den greske øya Kalokairi. Hun venter barn med ektemannen, Sky (Dominic Cooper), og under svangerskapet ønsker hun å få vite mer om morens fortid og hvordan Donna møtte Sophies tre fedre. Det danner utgangspunktet for en gledesspredende historie, selvfølgelig akkompagnert av mange av ABBAs største hits.