Gå til sidens hovedinnhold

Alle verdens beste vil til Ladies Tour: – Vi må si til nei til flere lag!

Artikkelen er over 1 år gammel

Samtlige World Tour-lag har allerede meldt sin interesse for å kjøre Ladies Tour of Norway. Så stor er pågangen for proffrittet med Halden som base at arrangørene ikke har plass til alle lag.

Vi opplever en voldsom interesse fra lag i hele verden. Allerede før vi har sendt ut invitasjoner er vi overbooket med tanke på lag som ønsker å kjøre årets versjon av Ladies Tour, sier rittdirektør Roy Moberg.

Ikke alle får ja

Det er tydelig at Ladies Tour of Norway (LToN) har satt seg om et skikkelig populært kvalitetsritt.

Vi har registrert økt interesse år for år fra lag og ryttere, men aldri hatt slik pågang som i år. Vi kan allerede nå bekrefte at samtlige World Tour lag ønsker å kjøre årets versjon av LToN. I tillegg har vi veldig mange henvendelser fra lag fra nær sagt alle verdensdeler, forteller Moberg.

LToN planlegger som tidligere 22 lag på start, og kan konstatere at det er mange som kommer til å bli skuffet.

Vi vil benytte de neste dagene til å vurdere hvilke lag som formelt skal inviteres. Vi skulle gjerne ha tatt i mot ennå flere lag, men av hensyn til både logistikk og økonomi så må vi begrense antall lag, sier teknisk direktør Anders Eia Linnestad.

Prioriterer norske lag og ryttere

World Tour-lagene og ytterligere sju lag som ligger høyest på UCIs rankingliste er garantert invitasjon og deltakelse.

De siste ”wild cardene” har vi ikke fordelt, men det norske landslaget og andre lag med norske ryttere vil bli gitt prioritet så langt det lar seg gjøre. Det er viktig å prioritere lag med norske ryttere slik at disse rytterne får anledning til å konkurrere mot verdenseliten på hjemmebane, mener Linnestad.

Norges eneste World Tour-ritt på sykkel arrangeres for sjuende gang 13 – 16 august i 2020.

Som tidligere år vil de fleste av etappene avvikles i Østfold, men Moberg kan røpe at LToN i år vil ha etapper både inn i Akershus og i Sverige, både for å markere det nye fylket Viken og for å posisjonere seg mot Battle of The North i 2021.

De ulike vertskapsbyene for LToN 2020 vil bli presentert i løpet av de nærmeste par ukene.

Kommentarer til denne saken