Gå til sidens hovedinnhold

Alle lokalpartier i Aremark ønsker Aremark som egen kommune

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er jeg glad for, det gikk partiene til valg på i 2019, og det var mitt budskap til Trygve Slagsvold Vedum når han besøkte kommunen.

Jeg kan berolige Ulven med at jeg aldri har uttalt at noen partier, heller ikke Aremark Høyre, har endret standpunkt om dette.

Det jeg fortalte Trygve, var at det i 2016, var stor usikkerhet rundt kommunesammenslåing i Aremark. Jeg kan godt huske folkemøtet på Furulund i juni 2016 hvor Høyre og Venstre sa ja til en kommunesammenslåing med Halden, mens SP, Krf og Ap sa nei.

Derfor var det et hyggelig budskap til Trygve at alle partier i Aremark nå har «snudd» og mener at Aremark klarer seg best alene. Det er mulig at dette kommer uklart fram i journalistens referat, men det var historien jeg fortalte.

Les også

– Ordføreren taler mot bedre vitende

Og det er spesielt at alle partier i en liten kommune som Aremark, hvor debatten gikk høyt, likevel har klart å bli enige i denne saken.Og det på tross av at Solberg-regjeringen presser på for å gjøre det vanskelig for småkommuner å overleve.

Ulven anklager også ordføreren og samarbeidspartiene KrF og SP for å drive en uansvarlig økonomisk politikk og for å kjøre kommunen i grøfta. Det er alvorlige påstander som gruppeleder, Thomasrud, tidligere har besvart i HA den 23. juni.

Jeg vil nok en gang gjenta posisjonens mening. Vi er klar over at økonomien i Aremark er anstrengt, men vi har full tillit til Rådmann når han sier at han har som målsetting at regnskapet for 2020 skal gå i balanse. Det har han helt klart kommunisert til formannskap og kommunestyre. Vi har allerede sett at det er gjennomført tiltak for å spare penger i kommunens drift.

Kommunestyret kan selvfølgelig instruere Rådmann om at det skal spares penger, og hvilke budsjettposter som skal beskjæres eller salderes– men etter posisjonens mening vil dette være uklokt.

De som vil tape på at politikerne detaljstyrer økonomien er utvilsomt Aremarks befolkning, og det ønsker vi absolutt ikke.

Kommentarer til denne saken