Inviterer til gratis ABBA-show: – Vår gave til byen

INVITERER TIL GRATIS FEST: Thorstein Granly (DNBE), Anders Eljas, Anette Henning (Berg Sparebank), Håvard Gryting, Marianne Pentha, Ingunn Dalland, Frode Vassel og Kjell Hagen (Sparebank1stiftelsen Halden) foran noen av de 1400 sitteplassene de håper vil fylles fredag kveld.

INVITERER TIL GRATIS FEST: Thorstein Granly (DNBE), Anders Eljas, Anette Henning (Berg Sparebank), Håvard Gryting, Marianne Pentha, Ingunn Dalland, Frode Vassel og Kjell Hagen (Sparebank1stiftelsen Halden) foran noen av de 1400 sitteplassene de håper vil fylles fredag kveld. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Fredag kveld gir Det Norske Blåseensemble sin årlige gave til haldensere, denne gangen i form av en spektakulær fyrverkerikonsert med ABBA-musikk i Indre havn.

DEL

– Dette er vår gave til Halden. Det er hyggelig å kunne gi noe tilbake til byen vår, sier direktør Thorstein Granly i Det Norske Blåseensemble til HA.

1400 sitteplasser

I fjor var det 1300 mennesker som fikk med seg fyrverkerikonserten i Indre havn. I år har de rigget til enda flere stoler, og håper å slå fjorårets tall.

– Vi kan tilby totalt 1400 sitteplasser, men kommer det flere enn det vil de kunne stå og se på konserten, sier Granly.

Var ABBAs pianist

Anders Eljas var med på store deler av ABBA-eventyret, blant annet som den svenske supergruppas pianist under verdensturneen i 1977–80. Han inntar pianokrakken på fredag og skal lede et orkester som han er full av lovord om.

– Halden bør være stolte av blåseensemblet. Det finnes få av samme kvalitet i Norden, ja faktisk i Europa, slår Eljas fast.

Siden mandag har han og de fire solistene Håvard Gryting, Ingunn Dalland, Frode Vassel og Marianne Pentha øvet sammen med de profesjonelle musikerne i DNBE.

SCENEN: Torsdag ettermiddag kom lekteren som musikerne og solistene skal opptre fra sigende inn til Langbrygga i Indre Havn.

SCENEN: Torsdag ettermiddag kom lekteren som musikerne og solistene skal opptre fra sigende inn til Langbrygga i Indre Havn. Foto:

Det er mange nordmenn og haldensere som har et nært forhold til ABBA. Og trolig vil de fleste av dem få høre alle sine favorittlåter på fredag.

– Vi kommer til å spille alle de store låtene, dem som vi på svensk kaller «titlar som kitlar». Men det blir også noen overraskelser, sier Eljas.

Avsluttes med fyrverkeri

Konserten vil vare i cirka halvannen time og avsluttes rundt klokka 22 med et stort fyrverkeri til nettopp musikk av ABBA.

– Det er et omfattende prosjekt. Vi hadde ikke fått til dette uten støtten fra Sparebankstiftelsen1 og Berg Sparebank som er inne med 200.000 kroner hver, sier Thorstein Granly i DNBE mens en stor lekter fra Lysekil kommer sigende inn mot Langbrygga i Indre havn. Det blir selve scenen under fredagens konsert.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken