Gå til sidens hovedinnhold

– Det har vært gøy å samarbeide med eleven min

Lørdag opptrådte Lærer og elev sammen for første gang

Artikkelen er over 5 år gammel

Aasmund Kaldestad var læreren til Christina Brynildsen på Folkehøgskolen. Lørdag kveld holdt de konsert sammen for første gang.

Da hun var bare 19 år gikk Christina Brynildsen på Folkehøgskole. Det hun hovedsakelig drev med var teater, men læreren Aasmund Kaldestad ville noe annet.

– Jeg burde synge mer

– Han sa jeg burde synge mer, under en korøvelse en gang, sier Brynildsen om Kaldestad og forteller om når hennes sangkarriere satt i gang.

– Jeg gjorde som Aasmund sa, jeg begynte å synge mer. Og det er jeg kjempe glad for i dag, fortsetter Brynildsen.

Lærer og elev på scenen

Konserten i Immanuelskirken lørdag var den første Kaldestad og Brynildsen hadde sammen. Torsdag under TV-aksjonenkonserten ga de publikum en forsmak på konserten.

– Jeg var læreren hennes for 12 år siden, så det er veldig spesielt å være her i dag med Christina, sa Kaldestad i begynnelsen av konserten.

Selve konserten bød på flott musikk. Blant annet fikk en høre sangen She av Elvis Costello fra den legendariske London filmen Notting Hill, Hotell Hellman av Håkon Ohlgren, musikk fra Les Misérables, Chess og Moulin Rouge.

– Sangen «Empty chairs at empty tables» fra Les Misérables er en av de første sangene jeg sang. Det er en mektig sang, og det var artig å synge den i dag. Også Hotell Hellman, sangen av Håkon Ohlgren er jeg veldig glad i å synge, forteller Kaldestad.

Gøy å synge med læreren

Kirkeradene var kanskje ikke fylt helt opp, men musikken rommet uten tvil alle kriker og kroker i hele kirkesalen.

Da Christina Brynildsen dukket opp på scenen var hun et syn i hvitt.

– Det har vært veldig gøy å synge med Aasmund i dag. Jeg merker at jeg tenker mye på de tingene han lærte meg på folkehøgskolen når vi synger sammen. Det har vært gøy å bruke teknikkene jeg lærte av han i kveld, sier Brynildsen.

Liker å få det som han vil

Aasmund Kaldestad forteller at han er veldig fornøyd med kveldens konsert.

– Det har vært gøy å samarbeide med eleven min. Det har vært så lett å få til alt. Jeg liker å lage konserter, for da får jeg det akkurat som jeg selv vil, forteller Kaldstad med et smil.

Kommentarer til denne saken