Av familiære grunner har jeg holdt meg unna lokaldebatten. Angrep på min hjembygd gir unntak :

Halden Høyres Håvard Tafjord foreslår 27.11.20 å legge ned Prestebakke skole for å spare penger. Området har 5.000 mennesker, altså langt flere enn selve elevene. Ironisk må jeg spørre Tafjord, hvorfor så smålig? Du og ditt parti kan foreslå å legge ned hele Halden med 31.000 mennesker og sentralisere alt sammen. Til Viken (fra Iddefjorden til Hallingskarvet). Østfold er jo allerede eliminert.

Betaling på skolebussen fra Os til Folkvang har ikke alle råd til, og da vil Tafjord kalle Hovsveien for ”Klasseskillebakken” Men det var under Halden Høyres ledelse at flytting av elevene til Folkvang begynte altfor tidlig i byggeprosessen. Og de tenkte seg skolegård på skoletaket på Os.

Pengene som skolene behøver når Høyre-regjeringen ikke nok kompenserer i korona-situasjonen, kunne vært spart på annet vis.

Det brukes penger for å bygge ny Legevakt. Jeg som fagmann skjønner ikke hvorfor, og kollega Bent Larsen har i HA begrunnet at den nye ikke er tidsmessig.. Den gamle har fungert godt hvor den er i mange år og kan fortsette slik. Ambulanse 113 er også der. Bruk pengene på skolene i akkurat nå.

Halden-politikere, ta en alvorlig diskusjon med Helse Sørøst som annekterte det nå nesten tomme Halden sykehus som haldenserne selv bygde på 1950-tallet. Slå dere sammen med noen skarpe advokater og ta det tilbake, og spar masse penger på andre bygg.