(Sarpsborg Arbeiderblad) Det framkommer i tiltalebeslutningen som statsadvokaten tok ut mot en nå 26 år gammel mann tidligere i høst.

Det var ved 09.45-tiden tirsdag 22. januar 2019 som den nå 26 år gamle mannen skal ha gått til angrep på mannen som er fornærmet i saken.

Belte rundt halsen

Ifølge tiltalen skal den da 23 år gamle mannen ha forsøkt å drepte mannen ved å krysse et belte rundt halsen hans og stramme til.

– Det oppsto en livstruende situasjon, hvor fornærmede ville ha omkommet dersom tredjeperson ikke hadde kommet til og avbrutt ham i hans forsøk, står det å lese i tiltalen som ble tatt ut av statsadvokaten så sent som 25. september i år.

I tiltalen framkommer det også at den nå 26 år gamle mannen utførte drapsforsøket mens han var i en psykotisk tilstand, og det er varslet at det vil bli lagt ned påstand om dom på overføring til tvungent psykisk helsevern.

Flere narkotikalovbrudd

Den drapsforsøkstiltalte 26-åringen er hjemmehørende et annet sted på Østlandet, og må under hovedforhandlingen, som er berammet i Søndre Østfold tingrett i Sarpsborg 10. og 11. januar neste år, også svare for en rekke andre straffbare forhold, som narkotikalovbrudd, tyveri, kjøring i ruspåvirket tilstand, kjøring uten gyldig førerkort, for å hindre politiets arbeid, og bruk av narkotika.

Statsadvokat Monica Krag Pettersen er aktor i den to dager lange hovedforhandlingen, som skal ledes av tingrettsdommer Janne Jordbakke.