I dag er de elever ved vk1 helse og oppvekst ved Halden videregående skole. I tillegg sprer de livsglede fast hver onsdag, som en del av to trivselsgrupper ved henholdsvis Søsterveien og Bergheim bo- og aktivitetssenter. Dette er praksisjobbing som en del av skoleopplegget.

Tombola og marked

Halden Arbeiderblad møter Benedicte Haugene og Ingrid Larsen i sansehagen til Bergheim bo- og aktivitetssenter.

De har på seg de gjenkjennelige gule livsglede-genserne. Det har de andre fra den viederegående skolen. I dag er livsgledespredere fra både Bergheim og Søsterveien samlet, og de har satt i gang aktiviteter som blant annet tombola, lykkehjul, vaffelsteking og underholdning. Trekkspilltonene høres ut over området. Noen tar seg en svingom. Mens andre igjen er opptatte med besøkshesten Isak.

Liker seg

Benedicte Haugene og Ingrid Larsen liker seg ute i vrikeligheten. Praksisen har spesielt betydd mye for Benedicte Haugene. Den er avgjørende for at hun velger helsefag neste skoleår.

– Etter det har jeg kanskje tenkt å ta sykepleien. Det er den retningen jeg har tenkt å gå, sier hun.

Og Ingrid Larsen sier hun har tenkt det samme.

– Jobbe med mennesker

– Hvorfor ønsker dere å jobbe innen helse?

– Det er koselig og hyggelig å jobbe med mennesker. Det gir mye glede. Når vi er rundt dem, merker vi at de blir glade. Vi føler vi gjør noe godt i hverdagen, svarer jentene.

Bildeserie

BILDER: Marked i sansehagen på Bergheim