14 nye smittetilfeller i Halden

Her kommer en pressemelding fra Halden kommune:

DEL

Det er søndag registrert 14 nye smittetilfeller i Halden. Mange elever både ved Låby, Tistedal, Kongeveien skoler og Halden videregående skole er nå satt i karantene eller foreløpig karantene. Det anbefales pause i breddeidretten for alle over 12 år. Av de 14 personene som søndag ble registrert som smittet med koronaviruset, er hele 12 nærkontakter av noen av de personene som ble meldt smittet på fredag.

Karantene for Låby-elever

4. trinn ved Låby skole ble lørdag ilagt foreløpig karantene i påvente av testresultat. Søndag ble det bekreftet at en elev i 4. trinn har testet positivt. Derfor utvides dette til en ordinær 10 dagers karantene for alle elevene i 4. trinn ved Låby skole. Karantenen gjelder også ansatte ved barneskolen.

Foreløpig karantene for flere andre elevgrupper

Søndag ble også 2. og 6. trinn ved Låby skole pålagt foreløpig karantene. Også 1 B og 1 C ved Kongeveien skole og enkelte elever ved Tistedal skole er søndag satt i foreløpig karantene. Dette skyldes påvist smitte i elevers nære familie. Elever og ansatte må være i karantene til nye testsvar avklarer om det også her er smittede elever eller ei. Det vil bli publisert mer informasjon til foresatte på skolenes nettsider. Skolene jobber med å orientere foresatte, men vi ber om forståelse for at vi kanskje ikke når ut til alle i løpet av søndag kveld.

Flere i karantene på Porsnes

To av de nye smittede på søndag er elever ved Halden videregående skole avdeling Porsnes. Ved den videregående skolen var allerede mange elever i karantene. Nå er det nødvendig å sette enda flere klasser i karantene ved skolen. Mange Porsnes-elever har testet seg i helgen og mandag blir det en ny dag med mange koronatester for videregående elever.

Innfører rødt nivå ved Halden videregående

Som en følge av at det er smitte med ukjent opphav i Halden, har kriseledelsen i Halden kommune søndag besluttet å sette Halden videregående skole avdeling Porsnes til rødt beredskapsnivå. Rødt nivå betyr ikke at skolen stenger. Elevene skal fortsatt gå på skolen, men kanskje ikke alle på samme tid. Praktisk informasjon om dette får elevene fra skolen. Følg med på skolens nettsider.

Ingen endring i grunnskolen

Det er per i dag ikke grunnlag for å endre beredskapsnivået ved Haldens barnehager, barneskoler og ungdomsskoler, så her er det fortsatt gult nivå og ingen endringer.

Nye begrensninger for idretten

Kriseledelsen i Halden kommune har søndag besluttet å anbefale idretten å innføre pause i all breddeidrett for utøvere fra 12 år og oppover. Pausen gjelder både trening og kamper. Dette anbefales innført fra og med mandag 23. november og foreløpig for en uke til og med søndag 29. november. Dette gjøres som en følge av at det er smitte med ukjent opphav i Halden. Barn under 12 år kan opprettholde sine idrettsaktiviteter som før, så fremt alle smittevernregler følges.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken