– Vi er en kompisgjeng fra Ørje som har utviklet vår egen konjakk og viner. Vår intensjon er å skape noe sammen, opprettholde samhold og vennskap, og gjøre noe positivt for bygda, heter det fra Aurmarks Edle Dråper, som de kaller seg.

Det finnes mange lokale typer konjakk, men mange selger lite og forsvinner fra markedet.

– Vi er veldig stolte av å ha hatt denne tilgjengelig på Vinmonopolet i ti år.

I den forbindelse har man nå laget en jubileumsutgave, med en eksklusiv Cognac, som er lagret 18 år på eikefat, og som leveres i en flott karaffelflaske. Denne utgaven kommer kun i et opplag på 500 flasker, og er tilgjengelig i Vinmonopolets bestillingsutvalg, samt på de lokale polutsalgene.

– Gjennom årene har vi deltatt på ulike aktiviteter og markeder, med formål om å snakke varmt om prosjektet vårt, samt å selge konjakkglass med vår egen logo på.

Logoen er dampbåten DS Engebret Soot, og med Ørje sluser i bakgrunnen. På den måten bindes prosjektet sammen med de flotte dampbåtene og sluseanlegget i Haldenkanalen.

– Det gjøres mye i distriktet for å markedsføre Haldenkanalen og områdene rundt, og her bidrar vi på vår måte.

Medlemmene i Aursmarks Edle Dråper ønsker å takke alle som har støttet prosjektet, og forteller at de vil være på plass under Sootspelet i Ørje sluser denne sommeren.