...
Foto: Øivind Kvitnes

Tegn 17. mai-programmet

Vil du lage forsiden på 17. mai-programmet i Halden? Nå får alle elever fra første til fjerde klasse sjansen.

Øivind Kvitnes E-post
Publisert 29.03.2013 kl 15:00 Oppdatert 29.03.2013 kl 15:00

Tips en venn på e-post:17. mai-komiteen i Halden utlyser nå en tegnekonkurranse sammen med Halden Arbeiderblad der målet er å få så mange tegninger som dreier seg om 17. mai som mulig.

Tre premier

– De tre beste tegningene blir plukket ut av en jury, og vinneren får 1.000 kroner i premie, mens 2. og 3.-plassen får 500 kroner hver. Vinnertegningen vil også bli brukt som forside på årets 17. mai-program, sier Nils Sagstuen, Hanne Bråthen og Mette R. Karlsen i 17. mai-komiteen og ansvarlig redaktør Hans-Petter Kjøge i HA.

Tradisjoner

17. mai er tradisjoner, og programmet for dagen har ikke blitt endret mye på flere årtier. Nå kommer det altså en ny forside.

– Vi er jo litt spente på om det vekker noen reaksjoner, men synes selv ideen om å la de yngste skolebarna er god. 17. mai er jo barnas dag, og vårt mål er at alle i Halden skal få en flott nasjonaldag i den byen vi er så stolte av. Byen er pyntet til fest, og derfor ønsker vi å gi de yngste en mulighet til å delta aktivt ved å pynte 17. mai-programmet vårt, sier de.

17. mai-motiver

Tegningene bør selvsagt handle om 17. mai – slik barna oppfatter dagen.

– Vi ønsker de skal tegne hva som betyr noe for dem på nasjonaldagen, enten det er barnetoget, leker, is, korps eller flagget. De vil vi gjerne ha med i tegningen, sier de.

Bidraget skal leveres på et vanlig A4-ark, og det er fritt valg å bruke fargeblyanter, tusj eller maling. Men det er viktig å legge ved et ark med navn, alder, skole og adresse samt telefonnummeret til en voksen kontaktperson, sier de.

Frist 8. april

Tegningene må være sendt eller levert til Halden Arbeiderblad innen mandag 8. april, og de kan enten levers i HAs ekspedisjon eller postkasse. De kan også sendes til Halden Arbeiderblad, postboks 113, 1751 Halden.

Vinneren blir trukket ut av en jury bestående av 17. mai-komiteen og redaktør Hans-Petter Kjøge.

På forsiden nå


...

– Halden er bikini-byen min

Esben Esther Pirelli Benstad sitter på Pollys Tearoom og nipper til et glass hvitvin i Halden. – Det er sommer ferie over alle grenser nå, sier "hen". For Esben Esther er Halden en by hvor "hen" har hjulpet flere transvestittbarn og ikke minst er det bikini-byen.

...

– Det blir et showritt

I morgen sykler Emilie Moberg historiens første Tour de France-ritt for kvinner – foran hele verden.

...

Kvik ydmyket på eget gress

Kvik HFK ble fullstendig ydmyket av topplaget Follo på hjemmebane lørdag ettermiddag. Det endte 0-6 i stekende varme på stadion.

...

- Flaut at båten blir liggende med dampen nede

I sommer har D/S Turisten vært borte fra Haldenvassdraget. Hun kommer sannsynligvis ikke til å seile neste sommer heller.