...
Øystein Karlsen ses sammen med Dag-skuespillerne Tuva Novotny og danske Iben Hjejle under innspilling i Marokko. Foto: Kanerakameratene

Suksess-serien «Dag» skal sendes i Sverige

Haldenser Øystein Karlsens tv-suksess med «Dag» utvides til å omfatte Sverige.

Thorkil H. Lindskog E-post
Publisert 21.09.2011 kl 07:25 Oppdatert 21.09.2011 kl 07:33

Tips en venn på e-post:Det med «Dag» i Sverige ble opplyst av Fredrik Skavlan sist fredag.

Sesong 2

– Det med Sverige stemmer, selv om vi selv ennå ikke har gått ut med nyheten, sier manusforfatter, produsent og regissør Karlsen til Halden Arbeiderblad.

Vi snakket med haldenseren i går ettermiddag, like før premieréfesten for andre sesong av serien med Atle Antonsen som samlivsterapeuten Dag Refsnes.

Frank Skovrand og andre, involverte Halden-bekjente av Øystein tok turen til festen i hovedstaden. Det var garantert opplevelsrikt.

Lassgård

– Nytt i år er at blant andre Rolf Lassgård inngår, sier Karlsen om en av Sveriges mest kjente og suksessrike skuespillere. Lassgård var blant gjestene i årets første Skavlan-program.

Hvilken kanal, og når «Dag» vil bli å se tekstet på svensk, er ennå ikke opplyst.

– Både første og andre årgang er innkjøpt. For øvrig er torsdagens episode lagd etter blant annet å ha filmet i Libya og i vår leide, kondemnerte blokkleilighet like ved Frognerbadet, sier Karlsen.

Antonsen og curling

Alle vi andre kan få se den første av de de ti, nye episodene på TV2 torsdag kveld. På nettet ses Refsnes (Antonsen) med skjegg i «Dag sesong 2».

Er du ekstra glad i å se Atle Antonsen kan du straks også få se, høre og oppleve ham i «Kong Curling», en ny, norsk film med norgespremieré bl.a. i Halden fredag kveld.

Han spiller den fallerte norgesmesteren Truls Paulsen. Han er kuet og umyndiggjort av sin kontrollerende verge, tacoentusiast og hustru. For å redde sin venn Gordon må han på nytt samle Team Paulsen, 90-tallets uslåelige curlingkvartett med Truls, en skjørtejeger, en fuglekikker og den kronisk negative Espen. Ane Dahl Torp, Harald Eia m.fl. inngår.

På forsiden nå


...

Her øver Henning og gutta i bandet

Henning Kvitnes og gutta i bandet er i full gang med øvelsene før helgens to utsolgte konserter i kultursalen.

...

Blått lys for Iddevang

Torsdagens budsjettvedtak i formannskapet betyr at Iddevang legges ned fra i sommer, og det blir kraftige kutt i antall årsverk i kommunen.

...

Bryggerhuset nord har fått en ansiktsløftning

Etter en periode med oppussing er Bryggerhuset på nordsiden igang for fullt igjen.

...

Kvik tapte i Asker

Kvik ledet 1-0 lenge, men Asker snudde og vant til slutt 3-1 etter ekstraomganger.